donderdag 17 juli 2008

Voor lekkerbekken (3) : Zoete Zondag

Op zondagmiddag picknicken we weer op het laken van Koeture Lokal.
We roepen op tot een groots taartenbuffet. Iedereen bakt een cake, taart, koekjes, maakt vla.... op zijn manier. We plaatsen het allemaal op een grote tafel en we hebben een taartenbuffet.
Intussen brengt Emre el Turco prachtige flamenco. Er is kinderanimatie en een goochelaar. Vanaf 15 uur is er anatolische dansinitiatie. Wil je een dessert bereiden? Laat het weten aan buurtwerking.macharius-heirnis@gent.be

Voor lekkerbekken (2) : Abdijbrunch


Paul Plinke en zijn ploeg verzorgen een heerlijk buffet van streekproducten in de refter van de St-Baafsabdij. Dit op zondagmiddag 14 september vanaf 12.30 uur.
Inschrijven bij Paul tel. 09/329 75 24

Voor lekkerbekken (1) : Berbertent


Tuncer Tanis verzorgt de Berbertent op het Spaanskasteelplein met munt- en appelthee, Turkse thee, Turkse koffie, waterpijpen en börek. Gebakken aardappelen met lookboter of groentjes en saus.

Openingsavond (1)

De openingsavond vindt plaats in de St-Machariusstraat. Dit op vrijdag 12 september vanaf 19 uur. Bewoners tonen hun kunnen met dans, literatuur, zang.... In de kerk toont Kunst(h)art zijn werken. Schepen Tom Balthazar opent officieel de coyendans gevolgd met receptie.

Wil je die avond meehelpen? Graag! We zoeken nog mensen om de receptie en de bar te verzorgen, de dansvloer te leggen en weg te nemen, de straat af te sluiten...
Een simpel mailtje naar buurtwerking.macharius-heirnis@gent.be volstaat.

Straatanimatie (3) : Fanfare Vooruit met de kuit

Vrijdag 12 september verwondert en vertedert de fanfare ‘Vooruit met de kuit’. Ze spelen om 22 uur aan café Gouden Hoofd in de Slachthuisstraat.
Vooruit met de kuit is een enthousiast stelletje ongeregeld dat overal succes oogst door zich tegen wil en dank te profileren als een bende dolle majoretten en rare muzikanten. De eigenzinnig originele danspasjes en overjaarse outfit laten de reguliere majoretterie-adepten knarsetanden en de anarchistische interpretatie van de muziek doet zelfs de minst begaafde conservatoriumstudent meesmuilen.
En toch, of juist daarom, slaagt Vooruit met de Kuit er telkens in bij het publiek verwondering, sympathie, vertedering en vooral een brede smile op te wekken.

donderdag 10 juli 2008

Muziek op de coyendans (2) : Penguins Know Why

De jongens van Penguins Know Why bezitten de gave om muzikaal verrassend uit de hoek te komen. Het eigenzinnige viertal kaapte in 2007 zowel de publieks- als de hoofdprijs weg op het Oost-Vlaamse rockconcours 'De Beloften'. Penguins Know Why hebben het niet zo begrepen op traditionele songstructuren en ook op catchy gitaarriffjes zal je ze niet betrappen. Een viertal jaar geleden werd de band geboren tussen tuinhuis en varkensstal in het niemandsland van Eeklo en Oost-Eeklo. Vrolijk wordt je daar duidelijk niet echt en het resultaat is dat PKW dan ook behoorlijk rauw en cynisch klinkt. Veeleer grootstedelijk dan plattelands. Eind 2007 brachten ze hun eerste titelloze EP uit, een blauwdruk van hun typische schurende postpunk noise die de liefhebbers van Shellac, Sonic Youth en The Fall mateloos zal bekoren. Strakke drums, gloeiende uithalen, snedige gitaren en hypnotiserende sloganeske vocals zijn hun handelsmerk. Op Belgisch niveau passen de heren perfect in het hooggewaardeerde gezelschap van bands als Hitch en White Circle Crime Club.

Goddeau:
"Zij die het kunnen weten en hun oor continu te luisteren leggen, spraken er al even over maar nu kan de hele wereld meeluisteren. Penguins Know Why debuteert met een e.p. die alle roddels en geruchten over de groep meer dan bevestigt."

KindaMuzik:
"Penguins Know Why combineert noisepop-elementen à la Sonic Youth met drones en bezwerende rituelen uit de postpunk en krautrock. Een moeilijke manier om duidelijk te maken dat het om aangename teringherrie gaat."

(bron: www.myspace.com/penguinsknowwhy)

Straatanimatie (2) : Kip van troje


Op zaterdagnamiddag lopen er bizarre Europese figuren rond op de coyendans. Een Spaanse furie, een Italiaanse operadiva, een verdwaalde tiroler... Hou ze in de gaten!!!!


Straatanimatie (1) : Spank the Baby!


Op zaterdag 13 september dartelt dit trio doorheen de buurtmarkt en het feestplein. Deze fleurige dames stellen er met plezier hun danskunstjes uit de swinging fifties tentoon. Niet te missen!
Meer informatie is te vinden op http://myspace.com/spankthebaby
Hieronder kan je ook al wat sfeerbeelden bekijken.

Programma coyendans





vrijdag 4 juli 2008

Muziek op Coyendans (1) : Emre El Turco

Emre 'el Turco' brengt schitterende flamenco-jazz op zondag 14 september vanaf 13 uur. Met respect voor de traditie en de wortels van de flamenco als uitgangspunt zoekt de groep naar nieuwe uitdrukkingen. Emre 'El Turco' stelt zijn frisse composities voor als een symbiose tussen zijn roots en de invloed van jazz en flamenco.
Meer info op www.emrelturco.be

Fietstocht

Mia en Hubert stippelden een fietsroute uit in Nederland - de zak van Zuid-Beveland.

Het meefietsen is de moeite waard in een prachtig weids landschap. Ofwel fiets je een rustige 40km ofwel zet je een tandje bij met Hubert (80 km). We fietsen op zaterdag 6 september, een week voor het feestgedruis rond het Spaanskasteelplein.

Vertrek : 8 uur stipt aan het Poortgebouw, Voorhoutkaai 43+, Gent
Terug : 19 uur
Deelname : 8€ per persoon (inclusief busrit - verzekering)
Inschrijven kan bij het buurtwerk of bij Mia Pieters Tel0486.75.22.94. De inschrijving is geldig na betaling. Breng je lunchpakket mee.